PANIK!!! (fast inte nu längre)

Imorgon är det 1:a december, det är jag i hög grad medveten om. Och så kommer jag på att jag fortfarande inte har någon chokladkalender!!! Tänk om alla de bästa är sålda redan!!!

Chokladkalendrar med fina bilder och små chokladbitar vars motiv aldrig stämmer med bilden bakom. Chokladkalendrar som väntar på en när man vaknar på morgonen.
Chokladkalendrar som lyser upp i arla morgonstund då man till skolan måste gå.
Ack och ve!

...Tack och lov fick jag tag på två tillslut, en till mig och en till brorsan (som även han fick panik) och med båda chokladkalendrarna under armen kämpade jag mig hemåt i det strilande regnet.

Snö, kom!

/A

Annas pepparkakor

Och då menar jag inte de kända "Annas pepparkakor" utan mina pepparkakor.
Bakade för fullt här hemma igår, både pepparkakor och lussekatter. Det är sällan jag verkligen gör just lussekatter, jag gör mest julsniglar. Sniglarna är egentligen fåglar men de ser ut som sniglar, därav julsniglar. Fast i år bestämde jag mig för att köra på det klassiska konceptet så jag gjorde en massa lussekatter och bara två julsniglar. Lussekatterna blev minimala.
Tog inget kort på lussekatterna eller julsniglarna men kan fixa det senare. Jag lär ändå få baka nytt snart eftersom saffran är så gott.

Pepparkakorna blev snygga, speciellt pepparkaksgubbarnas ben...

/A


En skum skumtomte

Från författardagengrejen på stadsbiblioteket som jag av någon anlednig hamnade på. Författarna var lika roliga som derivata. Moga loga daggar.
Men man fick skumtomtar. En av dem såg ut som Voldemort...

/A


Veckans outfit

Maskotarna Malaco och Haribo iklädda veckans outfit i form av godishalsband.
Skålen i mitten innehåller Klaras lyxgodis.

/A


Muffins på Eva's Paley III

I fredags blev det ingen äpplekanelmuffins. Jag kände att, kardemumma, det är ju juligt (okej, det är kanel också men ändå) så det blev en kardemumma med vaniljsås. Den var god. Men inte lika god som äpplekanel...

/A


Pepparkaksplåtar del1

Degen blev en deg till slut och den blev perfekt. Degig. Delar av den blev kavlad och sattes i ugnen.



I morgon ska jag baka fler. Då ska jag överträffa mig själv hade jag tänkt.
/K

Sagan om Klaras pepparkaksdeg

Idag var det dags, det var dags att göra årets första pepparkaksdeg. Det var dags att blanda ihop lite mjöl och lite socker och lite sirap och lite smör och lite kryddor. Så jag gjorde det. Jag blandade ihop alltihop och sedan hade jag en deg. Eller dag och deg, jag tror att det blev en smet, den var kladdig. Men det stod i receptet att den skulle svälla i kylskåpet så jag litar på det, litar på att den blir mindre kladdig. Jag litar på att jag om två dygn har en fint fungerande pepparkaksdeg, så att jag kan ha de första kakorna redo till första advent.

/K

 


Muffins att minnas


En av de festligaste dagarna på året är muffinsdagen. Den äger rum den sjätte mars och firas genom att baka muffins. Detta är verken från muffinsdagen 2008. Det är inte bara några av världens snyggaste muffins, nästan för snygga för att äta upp. Det är även några av de godaste muffins som bakats. Med lite muffinssmet, karamellfärg, snyggt strössel, kinapuffar och geléhallon kan man skapa underverk.
/K

Namntävlingen avgjord



Tack alla som röstade!

Göteborgs pepparkaksbageri

Göteborgs pepparkaksbageri hade öppet hus idag och vi var givetvis där för att provsmaka det som erbjöds.

Deras pepparkakor är jättegoda med en lätt citronsmak. De har bakat hela året och nu står det travar med silvriga burkar staplade på varandra.

Vi smakade även på en äppleochkaneltryffel. Klara gillade den, jag tyckte sådär (vilket är ganska konstigt med tanke på EP-muffinsen).

Sedan var det Vinterkaka, någon annan tryffel, en kardemummachokladbit och glögg.
De säljer även en massa godis men på grund av den långa kön (det var helt knökat) så köpte vi inget.

/A


För den intresserade:
http://www.goteborgspepparkaksbageri.se/


Chokladfondue

Godispatrullen, feat. Simon och Maria, smälte ned min vinstchoklad (även schweizernöten) i en underbar fondue där vi doppade clementinklyftor.

Vi hade även bestämt oss att testa den nya surroundanläggningen och eftersom jag älskar att ha på ljudet riktigt högt när jag ser på film hade jag givetvis höjt rejält. Klara och Simon reagerade omedelbart medan Maria tog det betydligt lugnare eftersom hon på grund av tidigare erfarenheter var beredd.

Maskotarna var givetvis med och eftersom namntävlingen nu är avgjord har de fått namnen Malaco (den orange som alla tyckte var rosa) och Haribo!

/A


Godispatrullen i Ullared

Godispatrullen for till Gekås i Ullared för att fynda och fyndade gjorde vi en hel del, både godis och icke godis.
Klara köpte sin älskade chokladkartong, den med havsfigurer som jag inte minns vad den heter, och jag köpte fem (eller om det var fyra) pingvinstänger, alla med rabarbersmak för den är godast.

/A


Spindel

En gigantisk spindel Godispatrullen fann på en hemlig godisutlfykt. Den var god men orka äta upp den...

/A


Kexchoklad eller kexchoklad doppad i mörk choklad?

Jag smakade på kexchoklad doppad i mörk choklad för första gången för nästan två år sedan. Då kom jag fram till att jag gillar den ljusa mer, trots att jag i andra fall ofta är en stor beudrare av de högra kakaohalterna. Ändå valde jag den mörka idag, när jag stod i valet och kvalet.

Jag åt den och den var god, men det var inte den ljusa kexchokladen. Den saknade det där söta som man är beredd på när man stoppar in den i munnen. Det som man vill ha. Det känns nästan som att smakerna skär sig i munnen, när den mörka chokladen möter den ljusa fyllningen och kexet. Det är gott men inte tillräckligt gott, det är nog lagom att äta kexchoklad doppad i mörk choklad en gång varannat år.

/K


Namntävling

Godispatrullens nyvunna maskotar behöver namn!
Och vi behöver din hjälp!

Här är namnen det finns att rösta mellan:

Daim och Twix
Malaco och Haribo
Mint och Salmiak

Skriv också vem som skall ha vilket namn!


Muffins på Eva's Paley II

Idag var vi på Eva's Paley. Igen. Man skulle kunna säga att vi är stammisar där, iallafall Anna och Maria. De hänger bland muffinsen mest hela tiden. Åtminstone ett par gånger i veckan.

Trots det så har inte Anna smakat särskilt många. Hon vill bara ha äpplekanel hela, hela tiden. Själv gillar jag nog blåbärvanlilj mest, men idag kanske jag fick en ny favorit, pistagevanilj. Anna kallar den radioaktiv och visst, den ser kanske inte mycket ut för världen, men smakupplevelsen är stor.
/K

Annas älskade äppelmuffins och min pistagevanilj.


Godispatrullen på Liseberg

I fredags stack vi iväg till Jul på Liseberg för att känna julkänsla.
De hade sprejat granarna med låtsassnö som kändes som deg och jag köpte brända mandlar och gömde mig för kaninerna. De är livsfarliga.

Vi har även kommit fram till att Godispatrullen behöver en maskot. Klara fick tag på två (!) i en sån där plockmaskin. Det blev en rödgrön och en rödorange. Nu behöver de namn och snart kommer en namntävling dyka upp här.

Jag däremot vann choklad vilken senare kan smältas ned i en chokladfondue.
De nya maskotarna var inne och frossade i alla godisaffärer och klättrade i granarna.
En lyckad kväll med andra ord.

/A


Karamellfärgfärgade isbitar

Slutsats: Äckligt. Allt smakade karamellfärg och isbitarna stelnade aldrig trots tre dygn i frysen.

/A


Muffins på Eva's Paley

Evas Paley må vara i dyraste laget kan man tycka, men deras muffins är legendariska.
Det finns stora muffins och mellanmuffins och minimuffins.
De har många olika smaker och kombinationer, tex kardemumma, hallon, choklad, brownie, kanel, äpple, vaniljsås, blåbär, pistage (de som ser radioaktiva ut) och en massa andra mer eller mindre exotiska. Vissa chokladmuffinsar är Rättvisemärkta och ekologiska om man nu känner för att inte svika miljön.

Min favorit är helt klart den med äpple, kanel och vaniljsås. Jag köper alltid den och folk blir då irriterade över min enkelspårighet. Det spelar mig ingen roll. Jag är kär i den muffinsen.

Ibland går någon av mina hantlangare för att köpa en muffins till mig. De får då fria händer och jag får sällan min favoritmuffins. Tack och lov har jag inte fått pistage ännu.

/A


Dags att minnas chokladbollens dag 2007



17 oktober 2007 var första gången chokladbollens dag firades. Det var verkligen en speciell dag. Det var spindelchokladbollar och strösselchokladbollar. Det var de finaste chokladbollarna världen hittills har skådat.

Cheers

I Allums chokladbutik Sweetline anordnades en tävling där man kunde vinna en gigantisk heliumballong i form av ett champagneglas. Allt man behövde göra var att köpa lite choklad och skriva upp sig på lista.

Detta gjorde jag självklart, jag köpte bla en randig nougat.
Nästa dag ringde de och berättade att jag vunnit ballongen.
Tyvärr var den inte av särskilt bra kvalitet så nu ligger den i en sorglig hög på golvet.



Randig nougat




Ballongen då den ännu höll sig uppe

/A


Ljuvliga Fruits de Mer



Jag längtar efter julen. Eller egentligen mest efter julkänslan. Jag längtar efter att baka pepparkakor, knäck och lussebullar. Dricka glögg.

Jag längtar till första december, då man får öppna första luckan i chokladkalendern. Jag längtar innerligt mycket, det är ett problem. Men jag har en lösning.

Man kan kalla det fusk eller vad man vill men det gör iallafall tidiga mornar till en mer angenäm stund på dygnet, lösningen är Fruits de Mer. Jösningen är snäckor och sjöstjärnor i choklad med något ljuvligt, sött och sliskigt innehåll. Jag äter en per morgon nu, i väntan på chokladkalendern. I väntan på knäck och kola och tomteformade små chokladbitar. Det funkar. Ganska bra till och med.

/K

Come over to the sweet side...



Choklad, haribo, bilar, daim, knäck, kola, gott&blandat, geisha, ferraribilar, lakrits, svartröda döskallar, djungelvrål, nonstop, polkagrisar, dumle, maoam, smarties, marschmallows, chokladbollar, vaniljglass, nötcreme, muffins, snickers, tårtor, cupcakes, tablettaskar, klubbor, aladdin, salta katten, pingvinstänger, zoo.

Vår mörka värld behöver dessa sliskiga sötsaker.

Provsmakningar, bakning, chokladfondue, festligheter, muffinsens dag, marschmallowsgrillning, tårttävlingar, hemliga godisäventyr, pepparkakshusbyggen.

Vi vill till er dela med oss av dessa livets glädjeämnen.

RSS 2.0