Mandelmassa
Jag har tittat mycket i kokböcker på sistone. Jag letar efter recept som verkar smaskiga och delikata. För några dagar sedan hittade jag receptet på hemmagjord mandelmassa och jag föll pladask. 200 gram sötmandel och tre bittermandlar, en deciliter florsocker, en deciliter strösocker, en äggvita och två teskedar citronsaft. Det var klart att jag skulle göra mandelmassa.
Första instruktionen var att jag skulle mala mandeln i en gammaldags mandelkvarn. Jag har ingen gammaldags mandelkvarn. Mina planer om den smaskiga och delikata mandelmassan föll pladask och krossades nästan.
Sedan ringde jag mormor. Hon har en gammaldags mandelkvarn. Hon har en gammaldags mandelkvarn, men nu är den i mina händer. Jag lånade den.
Så malde jag mandeln och bittermandlarna, som jag inte rekommenderar att provsmaka. Och så blandade jag den med socker och äggvita och citronsaft. Och så smakade jag. Och så smakade jag lite till. Och så smakade jag ännu lite till.
Men sedan sparade jag resten. Det kan vara bra att ha.
/K
Gör till mig? :D
å va gott
Åh, mandelmassa, mmmh :*
nja, kanske inte så jättestor, men det är bra att ha till mycket :)
har dock inte en gammaldags kvarn.
svar: tack för tipset! Man vill ju inte ha äcklig choklad! :p
Frågestund i min blogg !